Hvordan ser et aktivt og sunt liv ut i 2021?

 

For hver person du spør, så får du sannsynligvis mange gode svar til spørsmålet om hvordan man bør leve at aktivt og sunt liv: tren mer, spis sunnere, få nok søvn, osv. 

 

Det er klart at folk flest vet hva de bør gjøre; hvor mange som faktisk gjør disse tingene vil derimot være mye lavere. Da kan det være fint å få en liten påminner om hvordan et sunt og aktivt liv faktisk ser ut, i 2021 – gjennom Linda fra Sandnes sine øyne. 

Behagelige netter

Når Linda våkner om morgenen, så føler hun seg uthvilt. Kvelden før sørget hun for å skru ned styrken på lysene i huset et par timer før leggetid, siden hun har hørt at det gjør at man får bedre søvnkvalitet. 

 

Hun har også hørt at det hjelper om man har et kaldt og svalt rom å sove i, siden det gjør at kjernetemperaturen enklere synker til det nivået det ligger på om nettene, når kroppen er helt skrudd av. 

Jevnlig bevegelse 

Noen minutter etter at hun har våknet, så begynner Linda sin daglige morgenyoga. Hun følger en YouTube-video av hennes favoritt-instruktur som tar cirka 30 minutter, og vrir seg i alle slags retninger på yogamatten. Når hun er ferdig føler hun seg myk, smidig, og klar for å møte dagen. 

 

Etter mange timer stillesittende på jobb føler hun at kroppen har begynt å stivne igjen. Hun følger rådet hun fikk når hun gikk til Kiropraktor Sandnes, om at hun bør holde kroppen i jevn bevegelse hvis hun vil holde den ved like og slippe ryggsmertene som før hadde plaget henne i noen år. 

Skogsbad

I tillegg til å gjøre yoga om morgenen, så er Linda glad i å jogge eller gå i skogen, alt etter hva hun føler for å gjøre den dagen. 

 

En av grunnene til at hun alltid prøver å søke etter skogen når hun drar på sine daglige mosjonsturer, er en kul idé hun leste om i en artikkel en gang. Den handlet at når man er i skogen, så er det akkurat som at hodet klarner og cellene i kroppen fornyes. Man føler seg bedre, og man presterer bedre på en rekke aktiviteter. Begrepet forskere bruker på dette fenomenet er skogsbading, og det er ganske utrolig hvor mye det kan ha å si hvor man velger å utføre mosjonen sin.